Page 221 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 221
sóska 15 szamóca 14
sóskaleves 71 szaporított rántotta 107
sóskamártás 82 szárazkenyér 121
sóskavarjú 123 szárazkrumpli 94
sóskenyér 121 szárazótó 41
sótartó 30 száraz paszulyfőzelék 84
sózó 31 száraz paszulyleves 81
sör 35 szárazrétes 131
spenótfőzelék 87 száraztíszta 52
spárgatök 12 szárítás 37
spór 28 szárnya 49
sterc 16, 139 szárnyahegye 49
súlyom 16 szárnyatöve 49
sulyompogácsa 16, 135 szarvasgomba 15
sulyomrántás 16, 51 szarvasmarha vágás 49
súlyom tészta 138 szeder 16
süldő 93 szederlevél 52
sületlen kenyér 121 szegesborsóleves 73
sült hal 115 szekfűgomba 15
sült hús 110 szegfűszeg 18
sült töke 115 székelygulyás 102
sült túrós derelye 141 szélhajti tövis 17
sült vaj 40 szentjánoskenyér 17, 19
sült zsír 45 szérdékes kása 89
sündisznó 116 szérdik 39
sütőlapát 29 szerecsendió 18
sütőtök 12 szerecsenyfánk 152
szabad tűzben sütött hús 109 szíkfű 17
szabógallér 99 szíkfűgomba 15
szaggatót galuska 53, 98 szilva 13
szaggatott tészta 53 szilvás gombóc 99
szakajtókendő 29 szilvás tészta 129
szakajtókosár 29 szilveszteri sütemény 148
szalagáré (szalakáli) 147 Szilviké 149
szalagória 147 szita 29
szalakális tészták 147 szívanó 28
szalakáli 147 szolgafa 28
szalma 27 szőlő 13
szalmás sár 104 szőlő bajusza 17
szalonna 26, 43 szőrszita 29
szalonnás kenyér 121 szuszlapite 129
szalonnasütés 44 szusztora 119
szalonnatíszta 140 szűrőkanál 31
szamárhús 25 szűzkuha 129