Page 218 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 218
nokedli 98 öregreszelt 97, 98
nudli 99 öregtíszta 97
nyárs 28 ösztörű 31
nyársonsült hal 115 őrlés 31
nyárson sütés 109 őszi búza 9
nyírvíz 18 őz 25
nyögvenyelő 97 pacalleves 76
nyújtódeszka 29 pacalpörkölt 114
nyújtófa 29 pacókaleves 61
nyújtófás rétes 131 padka 28
nyújtott galuska 98 padlutkaleves 71
nyúl 25 padrakukó 137
nyúlháj 46 pakulárbálmos 42
nyúlja 46 palacsinta 139
nyúlpaprikás 116 palacsintasütő 29
nyúzás 49 pálinka 34
ó-háj 46 pálinkafőzés 34
oláhbéles 125 pálinkafőző üst 30, 35
olaj 34 pálinkás bütykös 29
olajpogácsa 34 pampucka 136
olajütő 34 papkenyér 17
oldalas 46 paprika 11
oldalvillás kés 30 paprikás csirke 111
omlóstészta 148 paprikás galuska 97
orda 42 paprikás hal 115
orja 46 paprikás hús 111
orjaleves 77 paprikás kolompir 94
ostorrétes 132 paprikás kolompírleves 63
ostya 125, 146 paprikás krumplileves 63
ó-szalonna 44 papsajt 17
ótó 41 pár 118
ótottkása 89 parázshús 109, 111
öhön 91, 97
ökörszem 108 paradicsom 11
öntöttmáié 143 paradicsomleves 74 83
paradicsommártás
öntött perec 124 paradicsomos káposztafőzelék 104
öntött pite 129 paradicsomos káposztaleves 69
öntött saláta 154 parasztlángos 121
öntött tészta 123 parasztperec 128
ördögpirula 152 parasztrántotta 107
ördögszekér 17
öreges 81 pászka 125
Öreg lángelö 125 pászkakalács 127
10
paszuly
öreglebbencs 97
paszuly knepersee 72