Page 223 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 223
töltött krumpli 96 tyúkmony 24
töltött marhahús 113 tyúknyelv 53
töltött paprika 86 tyúkzsír 45
töltött paradicsom 87 uborka (ugorka) 11
töltött tyúk 112 uborkagyalu 31
tördelt tésztaleves 63 uborkaleves 71
tördelt tiszta 52 uborkamártás 83
törtborsó 83 uborkasaláta 154
tört kolompir 94 uborkasavanyítás 36
tört lencse 84 ugorkaleves 71
tört paszuly 83 ugorkamártás 83
tőtike 106 ujjal formált tészták 53
töviskes 47 újkrumpli 95
töviskes galuska 100 új szalonna 43
tőzek 27 úrbálmos 42
trapacska 101 üreskalács 126
tubu 125 ürmösbor 34
tucska 27 üst 28
túró 39 üstház 28
túrófánk 141 üveg-edények 30
túrógombóc 99 vackor 16
túrósbodak 123 vadalma 16
túróscinke 94 vaddisznó 25
túrós csőröge 138 vadhúsok 116
túrós derelye 100 vadkörte 16
túrós fánk 137 vadtorma 15
túrós galuska 98 vágott laska 52
túrós gombóc 99 vágott tészta 52
túrós kifli 151 vaj 40
túróskura 124 vajalja 40
túrós laska 99 vajaljás túrós laska 99
túrós lepény 128 vajas pogácsa 134
túrós paszuly 70 vajgaluska 54
túrós pogácsa 135 vajköpülő 40
túrós puliszka 90 vakarcs 122
tüdőleves 68 vakarík 122
tüdő-máj 113 vakaró 121
tüdős hurka 47 vakhal 141
tükörtojás 108 vanília 19
tűzikutya 28 vaníliás perec 148
tűzpiszkáló 29 vargaleves 79
tűzönsült 125 varjú 122
tyúk 25 varjúhús 26, 114
tyúkfül 53 varjúlepény 123