Page 226 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 226

ÉTELSŰRÍTŐ   ÉS DÚSÍTÓ  KÉSZÍTMÉNYEK                                 51

           A  KÉSZ  ÉTELEK  OSZTÁLYOZÁSA                                        55
              Levesek                                                           57
                  Ciberék,  ciberelevesek                                       57
                  Pergelt  levesek                                               59
                  Rántott  és habart  levesek                                    66
                  Húslevesek                                                     76
                  Egyéb, különleges  levesek                                     80
              Vastagételek                                                       81
                  Főzelékek,  mártások                                           81
                  Kásaételek                                                     8  7
                  Kmmpliételek                                                   93
                  Főtt  tészták                                                  9  8
                  Káposzta,  mint  vastagétel                                   101
                  Egyéb  vastagételek                                           106
               Húsételek                                                        109
               Sült  tészták                                                    117
                  A  kenyér                                                     117
                  Kenyértésztából  készült  sütemények                          121
                  Kalácsfélék                                                   126
                  Rétesek                                                       131
                  Pogácsák                                                      134
                  Zsírban  sült  tészták                                        135
                  Vízenkelt  tészták                                            142
                  Rakott  tészták                                               142
                  Kukoricából  sült  tészták                                    143
                  Egyéb  sütemények                                             146
               Saláták                                                          153

            A  TÁPLÁLKOZÁS    RENDJE                                            157
               A  hétköznapok  táplálkozási  rendje                             159
                  Téli  táplálkozási  rend                                      159
                  Nyári  étkezések                                              162
                      Gazdacsalád                                                162
                      Tanyán  lakó  bennkosztos                                  163
                      Pásztorok,  mezei munkások                                 164
                      Különleges  alkalmak                                       165
                  Az  étkezések  rendje                                          167
               Az  ünnepek  táplálkozási  rendje                                 167
                   Jeles napok                                                   168
                  Az  emberi életkorral  összefüggő  táplálkozás                 172
                   A  gazdasági  tevékenységhez  kapcsolódó  szokások            176
   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230