Page 226 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 226
ÉTELSŰRÍTŐ ÉS DÚSÍTÓ KÉSZÍTMÉNYEK 51
A KÉSZ ÉTELEK OSZTÁLYOZÁSA 55
Levesek 57
Ciberék, ciberelevesek 57
Pergelt levesek 59
Rántott és habart levesek 66
Húslevesek 76
Egyéb, különleges levesek 80
Vastagételek 81
Főzelékek, mártások 81
Kásaételek 8 7
Kmmpliételek 93
Főtt tészták 9 8
Káposzta, mint vastagétel 101
Egyéb vastagételek 106
Húsételek 109
Sült tészták 117
A kenyér 117
Kenyértésztából készült sütemények 121
Kalácsfélék 126
Rétesek 131
Pogácsák 134
Zsírban sült tészták 135
Vízenkelt tészták 142
Rakott tészták 142
Kukoricából sült tészták 143
Egyéb sütemények 146
Saláták 153
A TÁPLÁLKOZÁS RENDJE 157
A hétköznapok táplálkozási rendje 159
Téli táplálkozási rend 159
Nyári étkezések 162
Gazdacsalád 162
Tanyán lakó bennkosztos 163
Pásztorok, mezei munkások 164
Különleges alkalmak 165
Az étkezések rendje 167
Az ünnepek táplálkozási rendje 167
Jeles napok 168
Az emberi életkorral összefüggő táplálkozás 172
A gazdasági tevékenységhez kapcsolódó szokások 176