Page 225 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 225

TARTALOM















       BEVEZETŐ                                                               3

       A  TÁPLÁLKOZÁS    TÉNYEZŐI                                             5

       A  TÁPLÁLKOZÁS    NÖVÉNYI   EREDETŰ   ALAPANYAGAI                      5
          Termesztett  növények                                               9
          Gyümölcsfélék                                                      13
          Gyűjtögetésből  származó  növényi  alapanyagok                     15
          Idegenből  származó  növényi  alapanyagok                          18

        ÁSVÁNYI  EREDETŰ   ALAPANYAGOK                                       21

        ÁLLATI  EREDETŰ   ALAPANYAGOK                                        23
           Állati  termékek                                                  23
           Az  állatok  leöléséből  nyert alapanyagok                        25

        TŰZHELYEK,   TÜZELŐANYAGOK,      A  SÜTÉS-FŐZÉS  ESZKÖZEI            27

        ALAPKÉSZÍTMÉNYEK                                                     33
           Hajalással,  hántolással                                          33
           Darálással,  őrléssel                                             33
           Sajtolással                                                       34
           Erjesztéssel,  lepárlással                                        34
           Káposzta,  uborka savanyítás                                      36
           Alapkészítmények  konzerváló  eljárással                          37

        ÁLLATI  EREDETŰ   ALAPKÉSZÍTMÉNYEK                                   39
           A  tejfeldolgozás  termékei                                       39
           Juhtejből  előállított  alapkészítmények                          41
           A  sertésfeldolgozás  alapkészítményei                            43
   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230