Page 219 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 219
paszulylencse 83 pohnepraj 84
paszulymártás 84 porhanyós tészta 148
paszulyleves 71 pozdorja 27
pattogatott tengeri 9 pöre 45
pecérke 15 pörkölt 111
pecpite 129 pöszméte 14
pectej 39 pötyőeibere 59
pemet 28 prézlis laska 99
pemetlé 120 prósza 145
penészes kenyér 121 prumi sup 61
perec 124 pucérgaluska 98
pereckura 124 pucu 99
pergelés 45 puffancs 128
pergelő kanál 31 pulyka 25
pergelt káposzta 101 pulicka (puliszka) 90
pergelt kása 89 puliszka káposztával 91
pergelt kolompírleves 63, 64 puliszka krumplival 91
pergelt tísztaleves 59, 61 puliszka lekvárral 91
perzselő villa 29 pusztakalács 126
petrezselyem 11 püspökfalattya 50
pezsgős pogácsa 134 püspökkenyér 162
pezsgőtészta 149 rácpergelt (lecsó) 86
picsóka (csicsóka) 16 rakott gombás puliszka Ç
píhseprű 28 rakott káposzta 103
pincetok 30 rakott karalábé 103
pirítatlan lebbencsleves 61 rakott karfiol 103
pirított gríz 93 rakott kelkáposzta 103
pirított kenyér 121 rakott krumpli 95
pirított laskaleves 62 rakott palacsinta 139
pirított lebbencs 61 rakott puliszka 90
pirított tarhonyaleves 62 rakott tészták 142
pirított tísztaleves 61, 62 rakott túrós derelye 100
pirosbarna kenyér 121 rántáskavaró kanál 31
piroscsizma 16 rántás 51
pirosított lebbencsleves 63 rántásmártás 86
piros káposzta 154 rántotta 107
piskóta 147 rántottcsirke 112
piskóta tekercs 147 rántott gríz 141
piszkafa 28 rántott hal 115
piszkosgaluska 98 rántott hús 112
pite 129 rántott krumplileves 65
pludéj 48 rántott leves 66
pogácsa 134 rátotta 107
pogácsatúró 40 receháj 26