Page 214 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 214
húskonzerválás 46 kapormártás 82
húsleves 77 káposzta 11
húsos kásák 91 káposztacika 153
hús szárítás 48 káposztafőzelék 104
húsvágó tőke 31 káposztagyalu 30
húzogatott rétes 131 káposzta krumplival 104
húzott béles 131 káposztás laska 99
ídesmálé 143 káposztaleves 69
ídeskáposzta 104 káposztanyomó kő 36
indiai búza 9 káposzta savanyítás 36
író 40 káposztás galuska 98
istengyalulta tök 12 káposztás hordó 29
izzított zsír 51 káposztás hús 102
jóféle sáfrány 12 káposztás lángos 136
juhászbálmos 42 káposztás laska 99
juhászhurka 93 káposztasaláta 154
juhbél (fonatos) 137 káposztás paszuly 70
juhhúsos káposzta 104 kappan 115
juhhúsos kása 91, 92 kaproslaska 99
juhtej 24 kaproslepény 123
juhpor 28 kapros tökfőzelék 85
juhtúró 43 karalábé 11
juhtúrós laska 99 karalábéleves 70
juh vágás 49 karfiolleves 70
kacsa 25 karikán sült krumpli 95
kacsanyak 124 karimás kása 89
kacsasütő 29 karingó 15, 137
kacsatalp 53 kártus 29
kacskaringó 137 kása 33
kád 29 kásagaluska 89
kakukfű 17 kásakavaró kanál 31
kalácsfélék 126 kásaleves 64
kalaposgomba 15 kásapuliszka 89, 90
kamilla 17 kása tejjel 89
kanalas ótó 41 kásáshurka 47, 48
kanbor 35 kásás édes káposzta 102
kancsó 30 kásáslepény 129
kandalló 28 kásás savanyú káposzta 102
kanecetes 75 kásás rétes 131
kantaszekér 29 kásás tészta 91
kanvarnyú 123 kásával rakott káposzta 102
kaparó 49 kaszáslé 76
kapor 12 Kata szelet 149
kaporleves 75 katlan 28