Page 214 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 214

húskonzerválás  46                    kapormártás  82
            húsleves  77                          káposzta  11
            húsos  kásák  91                      káposztacika  153
            hús  szárítás  48                     káposztafőzelék  104
            húsvágó  tőke  31                     káposztagyalu  30
            húzogatott  rétes  131                káposzta  krumplival  104
            húzott  béles  131                    káposztás  laska  99
            ídesmálé  143                         káposztaleves  69
            ídeskáposzta  104                     káposztanyomó  kő  36
            indiai  búza  9                       káposzta  savanyítás  36
           író  40                                káposztás  galuska  98
           istengyalulta  tök  12                 káposztás  hordó  29
           izzított  zsír  51                     káposztás  hús  102
           jóféle  sáfrány  12                    káposztás  lángos  136
           juhászbálmos  42                       káposztás  laska  99
           juhászhurka  93                        káposztasaláta  154
           juhbél  (fonatos)  137                 káposztás  paszuly  70
           juhhúsos  káposzta  104                kappan  115
           juhhúsos  kása  91, 92                 kaproslaska  99
           juhtej  24                             kaproslepény  123
           juhpor  28                             kapros  tökfőzelék  85
           juhtúró  43                            karalábé  11
           juhtúrós  laska  99                    karalábéleves  70
           juh  vágás  49                         karfiolleves  70
           kacsa  25                              karikán  sült  krumpli  95
           kacsanyak  124                         karimás  kása  89
           kacsasütő  29                          karingó  15,  137
           kacsatalp  53                          kártus  29
           kacskaringó  137                       kása  33
           kád  29                                kásagaluska  89
           kakukfű  17                            kásakavaró  kanál  31
           kalácsfélék  126                       kásaleves  64
           kalaposgomba  15                       kásapuliszka  89, 90
           kamilla  17                            kása  tejjel  89
           kanalas ótó  41                        kásáshurka  47,  48
           kanbor  35                            kásás  édes  káposzta  102
           kancsó  30                            kásáslepény  129
           kandalló  28                          kásás  savanyú  káposzta  102
           kanecetes  75                         kásás  rétes  131
           kantaszekér  29                       kásás  tészta  91
           kanvarnyú  123                        kásával  rakott káposzta  102
           kaparó  49                            kaszáslé  76
           kapor  12                             Kata  szelet  149
           kaporleves  75                        katlan  28
   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219