Page 212 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 212
erőstúró 43 fokhagyma 10
espékes 76 fokhagymaleves 66
espékes paszuly 72 fokhagymamártás 82
evőeszközök 30 fonatos 137
fa 27 fonott kalácsok 126
fácán 25 forralt bor 34
faggyú 26, 46 fordított kása 88, 91
fahéj 18 foszlós kalács 126
fakanál 31 foszlós kenyér 121
fánk 136 föcstej 39
fán sült kalács 128 földieper 14
fara 50 földimogyoró 16
farka 47 földkemence 28
farvillás kés 20 főtt perec 128
fasírt 114 főtt tojás 107
favágító 27 füge 19
fatányér 29 fűgörhe 17
fátyoltiszta 29 füstölt hús 47
fazéktoló 28 fűtés 119
fehér ecetes 75, 76 galagonya 16
fehérhurka 47 galamb 25, 125
fehérmáj 26 galambsaláta 15
fehér szalonna 43 ganca 89, 95
fehér üröm 17 galuska 98
fej 47 galuskaleves 63
fejes hordós káposzta 153 gersli 33
fejes káposzta 11 gesztenye 19
fehér-fekete kocka 150 gidahús 25
fekete kenyér 121 gledícsia 17
feketenadálytő 18 gólya 26
felhasadt kenyér 121 gomba 15
felverni a kovászt 118 gombaleves 74
felvert galuska 54 gombamártás 83
felvert galuskaleves 60 gombapaprikás 106
fickó 124 gombatészta 53
finom édesmáié 145 gombóc 99
finomfánk 136 gombóta 98
finom málé 145 gomolya 40
finom vajasperec 128 gödénnyak 124
fodorháj 26, 45 göföje 40
fodorkorpa 33 gölödény 54
fodormenta 17 gölödör 54
fogoly 25 gölődörleves 65
fojtott kolompir 94, 95 gömböc 48