Page 207 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 207
VAJDA Mária 1979.
A balmazújvárosi németfalu táplálkozási szokásai. DMÉ. 1979. Db. (1981)
331-352.
VAJDA Mária 1989.
A háztartás eszközei. In: Hajdú-Bihar megye népművészete. (Szerk.: GAZ
DA László-VARGA Gyula) Bp. 163-189.
VAJKAI Aurél 1947.
A népi táplálkozás kutatása. Bp.
VÁRADI Ida-VÁRADI Irma
Táplálkozás, konyha, kamra. Cserépedények Hajdúszováton. (kézirat)
DMNA. 1666-77.
VARGA Gézáné
Népi táplálkozás Ártándon. (kézirat) DMNA. 2055-83.
VARGA Gyula 1956.
Vándorló juhászok a kismarjai sziken. Ethn. XVII. 109-123.
L
VARGA Gyula 1978.
Egy falu az országban. Db.
VARGA Gyula 1970.
Hogyan készül az ürmösbor? Múz. Kurir. 4. 1-3.
VARGA Gyula 1973.
A derecskéi hagyma és zöldségtermesztés. DMÉ. Db. (1974) 259-280.
VARGA Gyula 1981.
Ipari termelés, a társadalom iparos rétegei. In: Debrecen története I I .
(Szerk.: RÁCZ István). Db. 309-352.
VARGA Gyula 1987.
A zellertermesztés hagyománya Monostorpályiban. DMÉ. Db. (1988) 169-
183.
VARGA Gyula 1991.
A paraszti élet körvonalai a XVIII. század első felében egy protokollum tük
rében. BMÉ. 159-212.
VIGA Gyula 1981.
Néhány szó a nagyiváni „göföje" kérdéséhez. Múz. Kurir. 37. 63-66.
VISKY Károly 1932.
Tapló, acél, tűzgyújtás. NÉ. XXIV. 84-86.
ZOLTAI Lajos 1914.
A debreceni szőlőművelésről. NÉ. XV. 57.
ZSÚPOS Zoltán 1987.
Esztár néprajza. Db.