Page 207 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 207

VAJDA   Mária  1979.
              A  balmazújvárosi  németfalu  táplálkozási  szokásai. DMÉ. 1979. Db. (1981)
              331-352.
       VAJDA   Mária  1989.
              A  háztartás  eszközei.  In: Hajdú-Bihar  megye  népművészete.  (Szerk.:  GAZ­
              DA  László-VARGA  Gyula) Bp.  163-189.
       VAJKAI  Aurél  1947.
              A  népi  táplálkozás  kutatása.  Bp.
       VÁRADI   Ida-VÁRADI   Irma
              Táplálkozás,  konyha,  kamra.  Cserépedények  Hajdúszováton.  (kézirat)
              DMNA.   1666-77.
       VARGA    Gézáné
              Népi  táplálkozás  Ártándon.  (kézirat)  DMNA.  2055-83.
       VARGA   Gyula  1956.
              Vándorló  juhászok  a kismarjai sziken. Ethn. XVII.  109-123.
                                                     L
       VARGA   Gyula  1978.
              Egy  falu  az  országban. Db.
       VARGA   Gyula  1970.
              Hogyan  készül  az  ürmösbor?  Múz. Kurir.  4.  1-3.
       VARGA   Gyula  1973.
              A  derecskéi  hagyma  és zöldségtermesztés. DMÉ. Db. (1974)  259-280.
       VARGA   Gyula 1981.
              Ipari  termelés,  a  társadalom  iparos  rétegei.  In:  Debrecen  története  I I .
              (Szerk.: RÁCZ  István). Db. 309-352.
       VARGA   Gyula  1987.
              A  zellertermesztés  hagyománya  Monostorpályiban.  DMÉ. Db. (1988)  169-
              183.
       VARGA   Gyula 1991.
              A  paraszti  élet  körvonalai  a  XVIII.  század  első felében  egy protokollum  tük­
              rében.  BMÉ. 159-212.
       VIGA  Gyula 1981.
              Néhány  szó a  nagyiváni  „göföje"  kérdéséhez.  Múz. Kurir.  37. 63-66.
       VISKY  Károly  1932.
              Tapló,  acél,  tűzgyújtás.  NÉ. XXIV.  84-86.
       ZOLTAI  Lajos  1914.
              A  debreceni  szőlőművelésről. NÉ. XV. 57.
       ZSÚPOS  Zoltán  1987.
              Esztár  néprajza.  Db.
   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212