Page 202 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 202
KISBÁN Eszter 1965.
A kenyér kutatása Európában. Ethn. LXXVI. 311-337.
KISBÁN Eszter 1967.
A joghurt helye és szerepe a délkelet-európai tejfeldolgozási rendszerekben.
Ethn. LXXVIII. 81-94.
KISBÁN Eszter 1968.
A lepénykenyér a magyar népi táplálkozásban. Népi kultúra - Népi társa
I
dalom .
KISBÁN Eszter 1969.
A sertéshús tartósítása a paraszti háztartásban. Népi kultúra - Népi társa
dalom ii-in.
KISBÁN Eszter 1970.
A kenyér a népi táplálkozási struktúrában. Népi kultúra - Népi társadalom
IV.
KISBÁN Eszter 1975.
Az étkezések napi rendjének újkori átalakulása és az ebéd. MNY. LXXI.
KISBÁN Eszter 1989.
Népi kultúra, közkultúra, jelkép: a gulyás, pörkölt, paprikás. Bp.
KISGYÖRGY Lenke
Mindennapi kenyerünk. (A kenyérsütés Debrecenben) (kézirat) DMNA.
2092-84.
KISS Lajos 1908.
A kenyérsütés Hódmezővásárhelyen. NÉ. IX.
KISS Lajos 1958.
Vásárhelyi hétköznapok. Bp.
KISS Mária 1964.
Adatok a pomázi szerbek karácsonyi ünnepköréhez. Ethn. LXXV. 95-120.
KÓSA László 1970.
„Búza szükségben felsegéllő jegyzések" Ethn. LXXXI. 361-374.
KOVÁCS József 1959.
Szentbenedeki Mihály szakácskönyve 1601-ből. MNY. LV.
K. KOVÁCS László 1947.
Adatok a bálványosváraljai fejős juhászathoz. Ethn. LVIU. 45-55, 191—
210.
K. KOVÁCS László 1968.
A közös fejős juhnyájak tejhaszonvételi formái Erdélyben, 1900 körül. Né
pi kultúra - Népi társadalom I . Bp.
K. KOVÁCS László 1970.
Adatok tejkonzerválásunk egyik régi módjához. Ethn. LXXXI. 617-634.
KURUCZ Albert
Az észak-bihari szőlőművelés és borgazdálkodás. Db. (Múz. Közi. 5.)
KUTHY Lajos 1906.
Hazai rejtelmek I—II. Bp.
LAMBRECHT Kálmán 1915.
A magyar malmok könyve. Bp.