Page 202 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 202

KISBÁN  Eszter  1965.
                  A  kenyér  kutatása  Európában.  Ethn.  LXXVI.  311-337.
           KISBÁN  Eszter  1967.
                  A  joghurt  helye és szerepe a  délkelet-európai  tejfeldolgozási  rendszerekben.
                  Ethn.  LXXVIII.  81-94.
           KISBÁN  Eszter  1968.
                  A  lepénykenyér  a  magyar  népi  táplálkozásban.  Népi  kultúra  -  Népi  társa­
                       I
                  dalom .
           KISBÁN  Eszter  1969.
                  A  sertéshús  tartósítása  a  paraszti  háztartásban.  Népi  kultúra  -  Népi  társa­
                  dalom  ii-in.
           KISBÁN  Eszter  1970.
                  A  kenyér  a  népi  táplálkozási  struktúrában.  Népi  kultúra  -  Népi  társadalom
                  IV.
           KISBÁN  Eszter  1975.
                  Az  étkezések  napi  rendjének  újkori  átalakulása  és  az  ebéd.  MNY.  LXXI.
           KISBÁN  Eszter  1989.
                  Népi  kultúra,  közkultúra,  jelkép:  a  gulyás,  pörkölt,  paprikás.  Bp.
           KISGYÖRGY    Lenke
                  Mindennapi  kenyerünk.  (A  kenyérsütés  Debrecenben)  (kézirat)  DMNA.
                  2092-84.
           KISS  Lajos  1908.
                  A  kenyérsütés  Hódmezővásárhelyen.  NÉ. IX.
           KISS Lajos  1958.
                  Vásárhelyi  hétköznapok.  Bp.
           KISS Mária  1964.
                  Adatok  a  pomázi  szerbek  karácsonyi  ünnepköréhez.  Ethn.  LXXV.  95-120.
           KÓSA  László  1970.
                  „Búza  szükségben  felsegéllő  jegyzések"  Ethn.  LXXXI.  361-374.
           KOVÁCS   József  1959.
                  Szentbenedeki Mihály  szakácskönyve  1601-ből. MNY.  LV.
           K.  KOVÁCS  László  1947.
                  Adatok  a  bálványosváraljai  fejős  juhászathoz.  Ethn.  LVIU.  45-55,  191—
                  210.
           K.  KOVÁCS  László  1968.
                  A  közös  fejős  juhnyájak  tejhaszonvételi  formái  Erdélyben,  1900  körül. Né­
                  pi  kultúra  -  Népi  társadalom  I . Bp.
           K.  KOVÁCS  László  1970.
                  Adatok  tejkonzerválásunk  egyik  régi  módjához.  Ethn.  LXXXI.  617-634.
           KURUCZ   Albert
                  Az  észak-bihari  szőlőművelés  és  borgazdálkodás.  Db.  (Múz. Közi.  5.)
           KUTHY   Lajos  1906.
                  Hazai  rejtelmek  I—II.  Bp.
           LAMBRECHT    Kálmán  1915.
                  A  magyar  malmok  könyve.  Bp.
   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207