Page 197 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 197

IRODALOM














        APOR   Péter  1978.
               Metamorphosis  Transylvaniae.  Bp.
        BAKÓ   Ferenc  1952.
               Az  erdőhorváti  perecsütő  asszonyok. Ethn.  LXIII.  416-432.
        BÁLINT  Sándor  1962.
               A  kenyér  és  a  kalács  a  szegedi  néphagyományban.  Néprajz  és  Nyelvtudo­
               mány.  Acta  Universitatis  Szegediensis, V-VT. Szeged
        BALOGH   István  1985.
               Ebéd  és  vacsora.  Adatok  a  debreceni  étkezési  szokásokhoz  a  XVH-XTX.
               századból.  Ethn.  XCVL  324-326.
        BANNER   József  1973.
               Táplálkozási  hagyományok  a  németeknél.  In:  Mezőberény  története  I I .
               (Szerk. SZABÓ  Ferenc) Mezőberény.  363-378.
        BARABÁS   Jenő  1959.
               Adatok  a  húskonzerváláshoz.  Ethn.  LXX. 439-440.
        BARABÁS   Jenő  1964.
               Békés  megye néprajza  a  XVIII.  században.  Gyula.
        BARNA   Gábor  1989.
               A  pásztorok  művészete.  In:  Hajdú-Bihar  megye  népművészete.  (Szerk.:
               GAZDA   László-VARGA   Gyula)  Bp.  51-93.
        BÁRSONY   István  1985.
               A  paraszti  gazdálkodás  feltételei  és  lehetőségei  a  XVIII.  századi  Bihar  me­
               gyében.  Db.
        N.  BARTHA  Károly  1946.
               Faragó  karám.  Ethn.  LVII.  67-71.
        N.  BARTHA  Károly  1947.
               Pásztori  beszélgetés  ételekről,  főzésről,  sírkútról,  szalonnasütésről  a  Horto­
               bágyon.  Ethn.  LVin.  235-237.
        BÁTKY   Zsigmond  1931.
               Kuruglya  és  korcsoba. NÉ.  XXHI.
        BÁTKY   Zsigmond  1919.
               Tűzikutyák  a  Magyar  Nemzeti  Múzeum  Néprajzi  Osztályából.  NÉ.  X.
        BÁTKY   Zsigmond  é.  n.
               Táplálkozás.  In:  M N  2  I . Bp.  37-123.
   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202