Page 201 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 201

GUNDA   Béla  1989.
                A  rostaforgató  asszony.
         GY.  1859.
                Egy  alföldi  nagy  falu  fájdalma  és  téli  mulatsága.  Vasárnapi  Újság.  94-95.
         GYŐRFFY   István  1911.
                Szatmár  megyei szilvaaszaló. NÉ.  XII.  1911.
         HATHY   Imre  1973.
                A  mezőberényi  magyarok  táplálkozási  hagyományai.  In: Mezőberény  törté­
                nete.  (Szerk.: SZABÓ  Ferenc)  Mezőberény. 345-351.
         HEGYI  Imre  1964.
                A  lisztminőségek  és a  tésztaételek  összefüggése.  Ethn. LXXV.  362-383.
         HOFER   Tamás  1956.
                Hajdúböszörményi  földművesek  karámja.  Ethn.  LXVIII.  483-518.
         Honismereti  Szakkör,  Hajdúszovát
                A  ciberelevestől  a  kunkorgóig  (kézirat)  DMNA.  2058-83.
         HORVÁTH    Sándor
                Kenyérsütés  Hencidán  (kézirat)  DMNA.  2056-83.
         R.  HUTÁS  Magdolna  1958.
                Az ételkészítés  műveleteinek  és eszközeinek  nyelvi  kifejezései  legrégibb sza­
                kácskönyvünkben.  Bp.
         HUTTKAI   László
                A  mazdaznán  táplálkozása.  Sáp (kézirat)  DMNA.  2052-83.
         IGMÁNDI   József  1942.
                Karácsonyi  és ünnepi  szokások  Hajdúnánáson.  Ethn.  LDH. 42-45.
         JORDÁN   Sándor
                Paraszti  disznótor  a  felszabadulás  előtt.  Zsáka  (kézirat)  DMNA.  2023-82.
         KÁDÁR   Ildikó-NAGY  Róza
                Táplálkozás,  konyha,  kamra,  cserépedények  Hajdúszováton  (kézirat)
                KMNA.   1664-77.
         Karács  Ferenc  Gimnázium  Néprajzi  Szakköre
                Tájunk  kenyere.  Püspökladány  (kézirat)  DMNA.  624-61.
         KARDOS   László  1943.
                Az  Őrség  népi  táplálkozása.  Bp.
         KARDOS   László-TOTH  János
                A  debreceni  pereces  mesterség  kialakulása  és  története  Océzirat)  DMNA.
                377-54.
         KELETI  Károly  1887.
                Magyarország  élelmezési  statisztikája.  Bp.  1887.
         KISBÁN  Eszter  1960.
                Nyersanyag  és  technika. Pépes  ételeink  típusai. NÉ. XLÏÏ.  5-29.
         KISBÁN  Eszter  1961.
                A  gyümölcskenyér  elterjedésének  tanulságai. Adatok a német-magyar  inte-
                retnikus  érintkezés  kérdéséhez.  Ethn.  LXXII.  325-343.
         KISBÁN  Eszter  1963.
                A  népi  táplálkozás  alakulásának  problémái.  Műveltség  és  Hagyomány  V.
                189-203.
   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206