Page 201 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 201
GUNDA Béla 1989.
A rostaforgató asszony.
GY. 1859.
Egy alföldi nagy falu fájdalma és téli mulatsága. Vasárnapi Újság. 94-95.
GYŐRFFY István 1911.
Szatmár megyei szilvaaszaló. NÉ. XII. 1911.
HATHY Imre 1973.
A mezőberényi magyarok táplálkozási hagyományai. In: Mezőberény törté
nete. (Szerk.: SZABÓ Ferenc) Mezőberény. 345-351.
HEGYI Imre 1964.
A lisztminőségek és a tésztaételek összefüggése. Ethn. LXXV. 362-383.
HOFER Tamás 1956.
Hajdúböszörményi földművesek karámja. Ethn. LXVIII. 483-518.
Honismereti Szakkör, Hajdúszovát
A ciberelevestől a kunkorgóig (kézirat) DMNA. 2058-83.
HORVÁTH Sándor
Kenyérsütés Hencidán (kézirat) DMNA. 2056-83.
R. HUTÁS Magdolna 1958.
Az ételkészítés műveleteinek és eszközeinek nyelvi kifejezései legrégibb sza
kácskönyvünkben. Bp.
HUTTKAI László
A mazdaznán táplálkozása. Sáp (kézirat) DMNA. 2052-83.
IGMÁNDI József 1942.
Karácsonyi és ünnepi szokások Hajdúnánáson. Ethn. LDH. 42-45.
JORDÁN Sándor
Paraszti disznótor a felszabadulás előtt. Zsáka (kézirat) DMNA. 2023-82.
KÁDÁR Ildikó-NAGY Róza
Táplálkozás, konyha, kamra, cserépedények Hajdúszováton (kézirat)
KMNA. 1664-77.
Karács Ferenc Gimnázium Néprajzi Szakköre
Tájunk kenyere. Püspökladány (kézirat) DMNA. 624-61.
KARDOS László 1943.
Az Őrség népi táplálkozása. Bp.
KARDOS László-TOTH János
A debreceni pereces mesterség kialakulása és története Océzirat) DMNA.
377-54.
KELETI Károly 1887.
Magyarország élelmezési statisztikája. Bp. 1887.
KISBÁN Eszter 1960.
Nyersanyag és technika. Pépes ételeink típusai. NÉ. XLÏÏ. 5-29.
KISBÁN Eszter 1961.
A gyümölcskenyér elterjedésének tanulságai. Adatok a német-magyar inte-
retnikus érintkezés kérdéséhez. Ethn. LXXII. 325-343.
KISBÁN Eszter 1963.
A népi táplálkozás alakulásának problémái. Műveltség és Hagyomány V.
189-203.