Page 200 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 200

ECSEDI  István-BODNÁR  Lajos  1927.
                  Hortobágyi  pásztor-  és betyárnóták.  Db.
           ECSEDI  István  1929.
                  Hogyan  készül  az ótó, a gomolya és a  zsendice a szilajpásztorok  kezén? NÉ.
                  XXI.  22-24.
           ENYEDI  József  1962.
                  A  káposzta  jelentősége  a nép életében  Hajdúhadházon.  Ethn.  LXXfl.  415-
                  427.
                  (Ugyanaz: Déri  Múz. Közi.  1. Deb.  1963.)
           ENYEDI  József  1973.
                  Népi  táplálkozás  Hajdúhadházon.  Múz. Kurir.  13. 52-57.
           H. FEKETE Péter  1957.
                  Tésztáskása-e  vagy  öhön?  Ethn.  LXVIII.  167.
           FÉNYES   Elek  1839.
                  Magyarország...  mostani  állapotja...  rv. Pest.
           FÖLDES   László  1962.
                  Egy  alföldi  juhtartó  gazdaság.  NÉ.  XLIV.  27-79.
           FÜR  Lajos  1976.
                  A  kapitalista  mezőgazdasági  termelés  megszüárdulása  a  századfordulón
                  (1890-1914).  In: A  magyar  mezőgazdaság  a  XLX-XX.  században.  (Szerk.:
                  GUNST  Péter-HOFFMANN    Tamás)  Bp.  153-275.
           FÜVESSY   Anikó  1972-1974.
                  A  pásztorok  táplálkozása  a  tiszafüredi  kocsi  legelőn.  In: Műveltség  és  ha­
                  gyomány  XV-XVL  27-49.
           FÜVESSY   Anikó  1980.
                  A  nagyiváni  göföje.  Múz. Kurir.  32.  30.
           GAÁL   Zsigmond
                  Népi  táplálkozás  Földesen  (kézirat)  DMNA.  2057-83.
           GOMBOCZ    Zoltán  1905.
                  Régi  ételneveink.  MNY 257;  1912. 421.
           GÖNCZI   Ferenc  1907.
                  A  göcseji  és hetési  nép étele,  itala és étkezése. NÉ. VBX 232-237.
           GRATZ   Ottó  1930.
                  A  tarhó  készítése,  mikroflórája  és vegyi  összetétele.  Kisérletügyi  Közlöny .
                                                                                 I
           GULYÁS   Éva  1973.
                  A  kenyérsütés  Jászdózsán.  In:  Jászdózsa  és  a  palócság.  (Szerk.:  SZABÓ
                  László)  Eger-Szolnok. 245-261.
           GUNDA   Béla  1933.
                  A  kenyérsütés  Orosháza  környékén.  NÉ. XXIV.
           GUNDA   Béla  1935.
                  Magyarországi  primitív  főző-sütő  eljárások  és  néprajzi  kapcsolataik.  NÉ.
                  XXVI.  19-25.
           GUNDA   Béla  1975.
                  Ósi  gyűjtögető  tevékenység  a  mocsárvilágban. HMÉ. U.  169-177.
           GUNDA   Béla  1964.
                  Olasz  sajtkészítők  Magyarországon.  Ethn. LXXV.  599-600.
   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205