Page 200 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 200
ECSEDI István-BODNÁR Lajos 1927.
Hortobágyi pásztor- és betyárnóták. Db.
ECSEDI István 1929.
Hogyan készül az ótó, a gomolya és a zsendice a szilajpásztorok kezén? NÉ.
XXI. 22-24.
ENYEDI József 1962.
A káposzta jelentősége a nép életében Hajdúhadházon. Ethn. LXXfl. 415-
427.
(Ugyanaz: Déri Múz. Közi. 1. Deb. 1963.)
ENYEDI József 1973.
Népi táplálkozás Hajdúhadházon. Múz. Kurir. 13. 52-57.
H. FEKETE Péter 1957.
Tésztáskása-e vagy öhön? Ethn. LXVIII. 167.
FÉNYES Elek 1839.
Magyarország... mostani állapotja... rv. Pest.
FÖLDES László 1962.
Egy alföldi juhtartó gazdaság. NÉ. XLIV. 27-79.
FÜR Lajos 1976.
A kapitalista mezőgazdasági termelés megszüárdulása a századfordulón
(1890-1914). In: A magyar mezőgazdaság a XLX-XX. században. (Szerk.:
GUNST Péter-HOFFMANN Tamás) Bp. 153-275.
FÜVESSY Anikó 1972-1974.
A pásztorok táplálkozása a tiszafüredi kocsi legelőn. In: Műveltség és ha
gyomány XV-XVL 27-49.
FÜVESSY Anikó 1980.
A nagyiváni göföje. Múz. Kurir. 32. 30.
GAÁL Zsigmond
Népi táplálkozás Földesen (kézirat) DMNA. 2057-83.
GOMBOCZ Zoltán 1905.
Régi ételneveink. MNY 257; 1912. 421.
GÖNCZI Ferenc 1907.
A göcseji és hetési nép étele, itala és étkezése. NÉ. VBX 232-237.
GRATZ Ottó 1930.
A tarhó készítése, mikroflórája és vegyi összetétele. Kisérletügyi Közlöny .
I
GULYÁS Éva 1973.
A kenyérsütés Jászdózsán. In: Jászdózsa és a palócság. (Szerk.: SZABÓ
László) Eger-Szolnok. 245-261.
GUNDA Béla 1933.
A kenyérsütés Orosháza környékén. NÉ. XXIV.
GUNDA Béla 1935.
Magyarországi primitív főző-sütő eljárások és néprajzi kapcsolataik. NÉ.
XXVI. 19-25.
GUNDA Béla 1975.
Ósi gyűjtögető tevékenység a mocsárvilágban. HMÉ. U. 169-177.
GUNDA Béla 1964.
Olasz sajtkészítők Magyarországon. Ethn. LXXV. 599-600.