Page 204 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 204

NAGY  Jenő  1943.
                  Juhsajtkészítés  (bácsolás)  a  kalotaszegi  Magyarvalkón.  Ethn. LTV. 85-86.
            NAGY  József
                   Táplálkozás,  konyha,  kamra,  cserépedények  Derecskén  (kézirat)  DMNA.
                   1665-77.
            NÉMETHY   Endre  1949.
                   Két  kemenesaljai  nagyböjti  tészta: a málé  és a szalados. Ethn. LX. 281-282.
            NÉMETI  Erzsébet-KADÁR   Irén
                  Táplálkozás,  konyha,  kamra,  cserépedények  Hajdúszováton.  (kézirat)
                  DMNA.   1663-77.
            Népi  feljegyzés  a XIX. század  végéről  (1870  körül)
                  Debrecen,  (kézirat)  DMNA.  116-70.
            OSVÁTH  Pál  1875.
                   Bihar  vármegye  Sárréti  járása  leírása.  Nagyvárad
            PALÁDI  KOVÁCS   Attila  1982.
                  A  barkóság  és népe.  Miskolc
            PALLAS  Juliánná
                   Nagykereki  népi  táplálkozása  (kézirat)  DMNA.  2174-85.
            PÁLL  István
                   „Tejfölös  tormának  nincsen  fogyatéka"  A  torma  népi  felhasználása  Ma­
                  gyarországon,  (kézirat)  DMNA.  1576-76.
            PAPP Éva
                  Kenyérsütés  Hajdúböszörményben,  (kézirat)  DMNA.  1278-71.
            PAPP  Sándorné
                   Régi  ételleírások.  Újtikos,  (kézirat)  DMNA.  2022-82.
            PÓCS Éva  1965.
                  A  karácsonyi  vacsora  és  a  karácsonyi  asztal  hiedelemköre.  Népr.  Közi. X.
                   3-4.
            RADVÁNSZKY    Béla  1893.
                   Régi  magyar  szakácskönyvek.  Bp.
            RAPAICS Raymund   1934.
                  A  kenyér  és a  táplálékot  szolgáltató  növényeink  története. Bp.
            RÖMER   Béla  1966.
                  A  sütőharang  a  történelem  előtti  időktől  napjainkig. Ethn.  LXXVTII.
            SASS  Jánosné
                   Táplálkozási  szokások  Fülöp  községben,  (kézirat)  DMNA.  2024-82.
            SCHRAM   Ferenc 1961.
                                                                L
                  Összefüggések  az  úri és a  népi  konyha között.  Ethn. XXII.  266-277.
            SCHRAM   Ferenc  1964.
                  Simái  Kristóf  kéziratos  szakácskönyve  (1795-1799) Ethn. XXV.  578-599.
                                                                    L
            SCHWALM    Edit  1972.
                   Nagyböjti  táplálkozás  Észak-Heves  megye  palóc  falvaiban. Egri  Múz. Évk.
                  X.
            SZABADFALVI   József  1956.
                  Méhészkedés  a  szatmári  Erdőháton.  Ethn. LXVTI.  451-482.
   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209