Page 204 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 204
NAGY Jenő 1943.
Juhsajtkészítés (bácsolás) a kalotaszegi Magyarvalkón. Ethn. LTV. 85-86.
NAGY József
Táplálkozás, konyha, kamra, cserépedények Derecskén (kézirat) DMNA.
1665-77.
NÉMETHY Endre 1949.
Két kemenesaljai nagyböjti tészta: a málé és a szalados. Ethn. LX. 281-282.
NÉMETI Erzsébet-KADÁR Irén
Táplálkozás, konyha, kamra, cserépedények Hajdúszováton. (kézirat)
DMNA. 1663-77.
Népi feljegyzés a XIX. század végéről (1870 körül)
Debrecen, (kézirat) DMNA. 116-70.
OSVÁTH Pál 1875.
Bihar vármegye Sárréti járása leírása. Nagyvárad
PALÁDI KOVÁCS Attila 1982.
A barkóság és népe. Miskolc
PALLAS Juliánná
Nagykereki népi táplálkozása (kézirat) DMNA. 2174-85.
PÁLL István
„Tejfölös tormának nincsen fogyatéka" A torma népi felhasználása Ma
gyarországon, (kézirat) DMNA. 1576-76.
PAPP Éva
Kenyérsütés Hajdúböszörményben, (kézirat) DMNA. 1278-71.
PAPP Sándorné
Régi ételleírások. Újtikos, (kézirat) DMNA. 2022-82.
PÓCS Éva 1965.
A karácsonyi vacsora és a karácsonyi asztal hiedelemköre. Népr. Közi. X.
3-4.
RADVÁNSZKY Béla 1893.
Régi magyar szakácskönyvek. Bp.
RAPAICS Raymund 1934.
A kenyér és a táplálékot szolgáltató növényeink története. Bp.
RÖMER Béla 1966.
A sütőharang a történelem előtti időktől napjainkig. Ethn. LXXVTII.
SASS Jánosné
Táplálkozási szokások Fülöp községben, (kézirat) DMNA. 2024-82.
SCHRAM Ferenc 1961.
L
Összefüggések az úri és a népi konyha között. Ethn. XXII. 266-277.
SCHRAM Ferenc 1964.
Simái Kristóf kéziratos szakácskönyve (1795-1799) Ethn. XXV. 578-599.
L
SCHWALM Edit 1972.
Nagyböjti táplálkozás Észak-Heves megye palóc falvaiban. Egri Múz. Évk.
X.
SZABADFALVI József 1956.
Méhészkedés a szatmári Erdőháton. Ethn. LXVTI. 451-482.