Page 203 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 203
LENGYEL Sándorné
Régi táplálkozási szokások. Álmosd. (kézirat) DMNA. 2025-82.
LENGYEL Zsuzsanna
Népi táplálkozási szokások Komádiban. (kézirat) DMNA. 2021-82.
LOVÁSZ János 1901.
Fonatos soron. Debreceni Képes Kalendárium I . 45-46.
MADARASSY László 1932.
A gulyások tarhája. Ethn. XLIII. 76-81.
MAGYARI Márta 1989.
Paraszti háziipar. In: Hajdú-Bihar megye Népművészete (Szerk.: GAZDA
László-VARGA Gyula) Bp. 1989. 241-263.
MÁRKUS Mihály 1938.
Gomolyakészítés Nyíregyházán. NÉ. XXX. 110.
MÁRKUS Mihály 1940.
Levéltári adatok a burgonyaliszt készítéséről és annak felhasználásáról.
Ethn. L I . 253-255.
MÁRTON Béla 1968.
A nyári, és téli ételek Bihardiszószegen 1944-ben. Ethn. LXXLX. 431-436.
MÁTÉ János 1865.
Debreczeni szakácskönyv. Db.
MÁTÉ László 1976.
Berekböszörményi népi konyha a XLX. század második felében. BMÉ. I .
301-310.
MATOLCSI Lajos
Szentpéterszeg község lakodalmas szokásai (kézirat) DMNA. 2168-85.
K. MÁTYUS István 1787.
Ó- és Új Diaetetica. Pozsony
M L E János
Népi táplálkozás. Szerep, (kézirat) DMNA. 2055-83.
MOLNÁR Balázs 1974.
Húsvéti asztal. Ethn. LXXXV. 396-411.
MOLNÁR Balázsné
Népi táplálkozás Hencida községben (kézirat) DMNA. 2226-86.
MOLNÁR Csilla
Kenyérsütés Sápon (kézirat) DMNA. 1484-75.
MOLNÁR Gyula 1969.
Népi halászat Konyáron. Ethn. LXXX. 107-119.
MÓRICZ Pál 1927.
Hortobágyi legendák. Db.
MORVAY Judit 1950.
Az ünnepi táplálkozás a Bódva völgyében. Ethn. LXI. 148-171.
MORVAY Judit 1965.
Népi táplálkozás. Útmutató füzetek néprajzi adatgyűjtéshez. Bp.
MORVAY Péter 1940.
Az Ecsedi-láp vidékének egykori állattartása és pásztorélete. Ethn. L I . 123-
143.