Page 205 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 205
SZABADFALVI József 1963.
A debreceni mézeskalácsos mesterség Db. Déri Múz. Közi. 2.
SZABADFALVI József 1986.
Mézeskalácsosság Debrecenben. Db. Múz. Közi. 46.
SZABÓ László 1961-1962.
A nagypénteki és húsvéti táplálkozás a beregi Tiszaháton. A Nyíregyházi
Jósa András Múzeum Évk. V-V. 129-139.
I
SZALACSI RÁCZ Mária
A hajdú-bihari kenyér, (szakdolgozat) DMNA. 1012-67.
SZALACSI RÁCZ Mária 1976.
A bihari házikenyér. BMÉ. I. 285-300.
P. SZALAY Emőke 1972.
Ostyasütők a Déri Múzeumban. DMNÉ. Debr. 1974. 469-486.
P. SZALAY Emőke 1989.
Kerámia. In: Hajdú-Bihar megye népművészete (Szerk. GAZDA László-
VARGA Gyula) Bp. 191-239.
SZAMOTA István 1891.
Régi utazások Magyarországon. Bp.
SZATHMÁRI Ibolya
Káposzta savanyítás Kismarján, (kézirat) DMNA. 1366-74.
SZATHMÁRI Ibolya
Ünnepi ételek Kismarján, (kézirat) DMNA. 1359-74.
SZATHMÁRI Ibolya
Ünnepi tészták Kismarján, (kézirat) DMNA. 1358-74.
SZATHMÁRI Ibolya
Tengerilisztből és kásából készült ételek és tészták, (kézirat) DMNA. 1357-
74.
SZATHMÁRI Ibolya
Mindennapos ételek és tészták Kismarján, (kézirat) DMNA. 1356-74.
SZEBENI Géza 1962.
A csíki juhászat. Ethn. LXXIII. 54-69.
SZENDREY Zsigmond 1940.
A magyar népszokások ősi elemei. Ethn. L I . 352-360.
SZILÁDY Zoltán 1909.
Erdély régi tűzhelyei. NÉ. X.
SZILÁGYI Miklós 1964.
Adatok állattartásunk egy kevéssé kutatott problémájához. Ethn. LXXV.
279-282.
SZILÁGYI Miklós
A szárított hal. (Halkonzerválási módok a magyar halászok gyakorlatában.
V
A Szekszárdi B. Balogh Ádám Múzeum Évk. I-VH. 165)
Szolnok Megye Néprajzi Atlasza I.
(Szerk. SZABÓ László-CSALOG Zsolt. Szolnok, 1974.)
SZŰCS Ernő
A debreceni István Gőzmalom története. HBMLK. 12. Db.