Page 206 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 206
SZŰCS Ernő 1979.
A gazdák sütődéje 1911-1914. DMÉ. Db. 1980.
SZŰCS Sándor 1938.
Néprajzi vonatkozások Bihar megyében. In: Bihar Vármegye. (Szerk.: NA-
DÁNYI Zoltán) Bp.
CS. TÁBORY Hajnalka 1976.
A kemencében főzés egy tárgyi emléke. DMÉ. Db. (1977) 171-180.
CS. TÁBORY Hajnalka
Mezőn való főzés, (kézirat) DMNA. 1420-74.
CS. TÁBORY Hajnalka
Főzés, konyhahasználat (kézirat) DMNA. 1419-74.
CS. TÁBORY Hajnalka
Hajdúböszörményi gyűjtés, (kézirat) DMNA. 1197-70.
TAKÁCS Béla 1980.
Debreceni céhek lakomái a XTV-XVII. században. Múz. Kurir 33. 61-63.
TAKÁCS Éva 1829.
Körtvély vagy almaecet. MGB. V. 288.
TAKÁCS László
A hajdúnánási ember táplálkozása, (kézirat) DMNA. 896-65.
TAKÁCS Sándor 1915.
A sáfrányoskert. In: Rajzok a török világból II. Bp. 405-410.
I
TÁLASI István 1955.
Az anyagi kultúra néprajzi vizsgálatának tíz éve. (1945-1955) Ethn. LXVI.
5-56.
Táplálkozási szokások Sáránd községben
(Szakköri gyűjtés, kézirat) DMNA. 2026-82.
PONORI THEWREWK Aurél 1829.
Kolompér vaj. MGB. V. 79.
PONORI THEWREWK Aurél 1829.
A' Cseszt. MGB. V. 92-94., 124-126.
PONORI THEWREWK Aurél 1829.
Bethlen kemencéje. MGB. V. 142-144.
PONORI THEWREWK Aurél 1829.
Kőre leppencs. MGB. V. 267-272.
PONORI THEWREWK Aurél 1829.
A' káposzta-sózás Erdélyben. MGB. V. 286-288.
TUSZ Lajosné-DURÓ József
Népi táplálkozás. Zsáka. (kézirat) DMNA. 1935-82.
UJVÁRY Zoltán 1957.
A vadontermő növények szerepe az abaúj-zempléni hegyvidéken. NÉ. LUI.
UJVÁRY Zoltán 1967.
L
Magyar adatok a finn vetési kenyérhez. Ethn. XXVIII. 359-365.
UJVÁRY Zoltán 1991
Népi táplálkozás három gömöri völgyben. Db.