Page 206 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 206

SZŰCS  Ernő  1979.
                   A  gazdák  sütődéje  1911-1914.  DMÉ. Db.  1980.
            SZŰCS  Sándor  1938.
                   Néprajzi  vonatkozások  Bihar  megyében.  In: Bihar  Vármegye.  (Szerk.:  NA-
                   DÁNYI  Zoltán)  Bp.
            CS. TÁBORY  Hajnalka  1976.
                   A  kemencében  főzés  egy  tárgyi  emléke. DMÉ. Db. (1977)  171-180.
            CS. TÁBORY  Hajnalka
                   Mezőn  való  főzés,  (kézirat)  DMNA.  1420-74.
            CS. TÁBORY  Hajnalka
                   Főzés,  konyhahasználat  (kézirat)  DMNA.  1419-74.
            CS. TÁBORY  Hajnalka
                   Hajdúböszörményi  gyűjtés,  (kézirat)  DMNA.  1197-70.
            TAKÁCS   Béla  1980.
                   Debreceni  céhek  lakomái  a  XTV-XVII.  században.  Múz. Kurir  33.  61-63.
            TAKÁCS   Éva  1829.
                   Körtvély  vagy  almaecet. MGB. V. 288.
            TAKÁCS   László
                   A  hajdúnánási  ember  táplálkozása,  (kézirat)  DMNA.  896-65.
            TAKÁCS   Sándor  1915.
                   A  sáfrányoskert.  In: Rajzok  a  török  világból II. Bp. 405-410.
                                                         I
            TÁLASI  István  1955.
                   Az  anyagi  kultúra  néprajzi  vizsgálatának  tíz éve. (1945-1955)  Ethn.  LXVI.
                   5-56.
            Táplálkozási  szokások  Sáránd  községben
                   (Szakköri  gyűjtés,  kézirat)  DMNA.  2026-82.
            PONORI  THEWREWK     Aurél  1829.
                   Kolompér  vaj. MGB. V. 79.
            PONORI  THEWREWK     Aurél  1829.
                   A'  Cseszt. MGB. V. 92-94.,  124-126.
            PONORI  THEWREWK     Aurél  1829.
                   Bethlen  kemencéje.  MGB. V.  142-144.
            PONORI  THEWREWK     Aurél  1829.
                   Kőre  leppencs. MGB. V. 267-272.
            PONORI  THEWREWK     Aurél  1829.
                   A'  káposzta-sózás  Erdélyben.  MGB. V. 286-288.
            TUSZ Lajosné-DURÓ   József
                   Népi  táplálkozás.  Zsáka.  (kézirat)  DMNA.  1935-82.
            UJVÁRY   Zoltán  1957.
                   A  vadontermő  növények  szerepe  az  abaúj-zempléni  hegyvidéken.  NÉ.  LUI.
            UJVÁRY   Zoltán  1967.
                                                          L
                   Magyar  adatok  a  finn  vetési  kenyérhez.  Ethn. XXVIII.  359-365.
            UJVÁRY   Zoltán  1991
                   Népi  táplálkozás  három  gömöri  völgyben. Db.
   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211