Page 210 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 210
bobályka 124 cifragaluska 53
bodag 123 cigányos kenyér 121
bodza 16 cigánytokány habbal 84
bogrács 28, 30 cika 36
bor 34 cinke 94
borcibere 58 cipó 10, 121
borecet 35 cipó („pattant tengeri") 10
borjúcsülök 114 cipókalács 126
borjú gulyásos 110 citrom 19
borjúkötél (fonatos) 137 citromos mazsolás csirke 112
borkő 21 citromos perec 149
borleves 80 combja 49
bors 18 combjatöve 49
borsfű 12 cők 118
borsó 10 cőkölés 118
borsófőzelék 84 cuca 190
borsólencse 83 cukor 38
borsóleves 73 cúkoros pogácsa 149
borsos kacsapecsenye 113 csella (bengyele) 17
boszorkánypogácsa 125 cseplesz 45
bölcsőkrumpli 95 csepleszhurka 185
bördőpaszuly 67 csepleszpogácsa 48
bubályka (bubolyicska) 16 cserászka 97
bubolyicska 16 cserépbodon 29
buggyantott tojás 68 cserépedény 21, 29
bugylibicska 30 cserép fűszertartó 29
bukta 128 cseresznye 13
bundáskenyér 141 csicsóka 16
bunkó 36 csigacsináló 31, 53
burgonya 10, 54 csigatészta 53
burgonyás galuska 54 csiholó acél 28
burgonyás kukoricagánica 91 csík 25, 26
búrizs 33 csík (tészta) 99
butélia 30 csíkleves 79
búza 9 csíkleves káposztával 79
búzadara 33 csíkos káposzta 79, 106
búzapuliszka 94 csimbókos galuska 53
bűrsajt 47 csimbókosgaluska leves 61
cefre 35 csínoshurka 93
cékla 11 csipegetetett tészta 53
céklasaláta 155 csipegtészta 53
ciberék 57 csiperke 15
cibereleves 57 csipetke 53
cickafarok 18 csipkebogyó 16