Page 211 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 211
csipkedett tészta 53 diós laska 99
csipkedett tésztaleves 62 diós rudak 150
csipkedttészta 53 disznó 25
csipketészta 53 disznóhúsos kása 92
csípővas 29 disznópogácsa 34
csiramáié 145 disznósajt 47
csirásgaluska 101 disznótök 12
csirkegomba 15 dobostorta 146
csirkepaprikás 111 drótoskrumpli 93
csobolyó 29 drótszita 29
csontleves 78 dubac 125
csorgatott tészta 54 dubbancs 122
csorgatott leves 60 dublitekercs 122
csorgatott tojásleves 65 dúc 121
csörge 137 dúc-kalács 126
csőröge 137 dumika 43
csőrögemetsző 30 dumó 9
csukapecsenye 46 dübbencs 122, 123, 128
csusza 98 dzsama 91, 97
csutka 27 ecet 35
csutkatü 27 ecetágy 35
dagadó 102 ecetcibere 57
dagasztás 119 ecetes vereshagyma 155
dagasztóteknő 29 édesbor 34
dara 51 édesgyökér 17
daragaluska 141 édes lepény 129
darálás 31 édes káposztaleves 69
darázsfészek 143 édes krumplileves 66
daru 26 édes paszulyleves 71
darunyak 124 egértészta 139
datolya 19 egres 13
debreceni béles 132 egyél sütemény 150
debreceni perecek 128 egytálétel 81
derce 33 éksajtó 34
dercepogácsa 134 elecska 17
derelyék 100 előte 120
derelyemetsző 30 eper 14
dézsa 29 eperlevél 52
dinke 12 erdei szamóca 17
dinsztelt krumpli 94 erdélyi lucskos káposzta
dinnye 14 eresztett leves 67
dió 14 eresztett tészta 54
diódaráló 31 eresztett tésztaleves 65
diós kalács 127 erjesztett kása 89