Page 209 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 209
SZAKMUTATÓ
abáló kanál 31 babályka 124
abárolt szalonna 44 babérlevél 18
ablakos kalács 127 babgulyás 72
abrosz 29 bableves 71
acél-kova-tapló 28 bableves csipdelttel 72
agacsi 17 bagolytüdő 37
agott tej 39 bakaszósz 82
akácvirág 17 bálmos 42
álla 46 balta 31
alma 13 barack 13
almáslepény 129 báránypilis 113
almáspite 129 bárd 30
almás sütemény 152 barna kenyér 121
aludttej 39 baromfivágás 49
angol keksz 151 batyu 129
ánizs 12 bazsalikom 12
anyakovász 117 becsinált levesek 78
angyalbögyörő 99 bécsi tök 12
apricstej 67 befőzés 37
aprókáposzta levesen 102 béles 129, 133
apró lekváros 127 bélkövér 26, 45
aprópalacsinta 139 belszervek 26
aprópecsenye 111 bengyele 17
aranygaluska 142 betyárkrumpli 93
árpa 10 betyáros 97
árpadara leves 65 bevetés 119
árpadarás káposzta 102 bicskia 30
árvagané 27 birkahús 25
aszalás 37 birkapaprikás 111
aszalmányok 37 birkapörkölt 111
avas szalonna 44 birkatepertő 26
bab 10 birsalma 14