Page 213 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 213
gömböcleves 48, 68 hagymamártás 82
göngyöleg 127 hagymasaláta 155
gömölye 40 hagymás rántotta 107
görbekenyér 124 hagymás vér 114
görhe 144 háj 26, 45
görhemálé 144 hajalás 33
görögdinnye 14 hajában főtt krumpli
gőzgaluska 140 hájaskifli 134
gőzönkelt 140 hájaspogácsa 135
gőztíszta 140 hájastészta 132, 133
gríz 33, 51 hajdúkáposzta 102
grízes laska 99 hajdúkása 88
grízpulicka 89 hal 25
grízgaluska 52, 54 halászlé 79
guba 124 hallevesek 79
gubajka 124 halpaprikás 79, 115
gubakenyér 101, 125 hamarleves 60
gulyás 110, 111 hamisgulyás 78
gulyásleves 78 harmatgomba 15
gulászta, guluszta, gurászta 39 harmatkása 17
gúnárnyak 124 hántolás 33
gurbanc 124 hársfavirág 17
guruci 124 hasfót 53, 125
gyermekláncfű 17 haskó 125
gyermekláncfű saláta 155 hecsedli 16
gyömbér 12 hecse-pecse 16
gyöngyöshurka 93 hegyestészta 52
gyöngytyúk 25 heprecsóré 62
gyúróteknő 29 herepörkölt 115
gyúrt fickó 124 herőke 137
gyümölcsciberék 59 híglére eresztett 81
gyümölcslevesek 74 hordós káposzta 36
gyümölcsmártások 83 hordós káposzta párolva 101
gyűszűfánk 53 hordós káposztasaláta 154
gyűszűtészta 53 hosszúlére eresztett 81
habarás 51 hurka 47
habart húslé 76 hurkaleves 68
habart krumplileves 66 hurkapite 48
habart palacsinta 139 hurkatészta 53
habart paszuly 72 hurka tészta leves 61
habos-mákos lepény 150 hurkatöltő 31
hadipecsenye 140 hús 25
hagyma 10 húsdaráló 31
hagymaleves 66 hús gulyásosan 110