Page 199 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 199
BUDAI János
Táplálkozási szokásaink az 1900-as évek közepén. Egyek, (kézirat) DMNA.
1976-82.
BODNÁR Istvánné
Ünnepekhez kapcsolódó étkezési szokások és ételek Újszentmargitán (kéz
irat) DMNA. 2022-82.
GSERVENYÁK László 1991.
Adatok a vállaji svábok táplálkozási szokásaihoz. In: Régió és kultúra.
(Szerk.: ÚJVÁRY Zoltán) Db. 159-163.
CSIHA Éva
Népi táplálkozás és eszközei Kábán (kézirat) DMNA. 734-64.
CSIHA Margit
Népi ételek. Hajdúböszörmény (kézirat) DMNA. 963-66.
CSORBA Ildikó
A szatmári nép táplálkozása (kézirat) DMNA. 1793-78.
DÁM László 1968.
A kővé vált kenyér hiedelme Nagysárréten. Ethn. LXXLX. 429-430.
DÁM László 1974.
A lakóház tüzelőberendezése a Nagy-Sárréten. In: Műveltség és Hagyomány
X. Db. 247-267.
DÁM László 1979.
A Sárrét népi építkezése. In: Hajdú-Bihar népi építészete. (Szerk.: SZŐLLÖ-
SI Gyula) Db. 235-266.
DANKÓ Imre 1977.
Ételkonzerválás Hajdúböszörményben a századfordulón. HMÉ HL 213-235.
DANKÓ Imre 1955.
A pusztatúrpásztói tanyaközpont élete. Ethn. XVL 471-481.
L
DIÓSZEGI Lajos
Népi ételek, táplálkozási szokások, konyha, kamra, cserépedények. Hajdú
szovát (kézirat) DMNA. 1949-82.
DOBROSSY István 1969.
Az aszalás, mint konzerválási mód a Zemplén hegység falvaiban. Ethn.
LXXX. 514-536.
DOROGI Márton 1978.
A csont, a szőr, a toll, a tojáshéj és a trágya felhasználása a Hajdúságban
és a Nagykunságban. Ethn. LXXXLX. 586-599.
DÖMÖTÖR Sándor 1960.
Dunántúli és alföldi édes lepények. Ethn. LXXI. 45-58.
ÉBNER Sándor 1925.
A Bodrogköz lápi községeinek településföldrajzi vázlata. Föld és Ember. V.
65-103.
ECSEDI István 1935.
A debreceni és a tiszántúli magyar ember táplálkozása. Db.
ECSEDI István 1931.
I
Gazdasági evés. NNY, II. 1931. 254-255.