Page 199 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 199

BUDAI  János
               Táplálkozási  szokásaink  az  1900-as évek  közepén.  Egyek,  (kézirat)  DMNA.
               1976-82.
        BODNÁR    Istvánné
               Ünnepekhez  kapcsolódó  étkezési  szokások  és  ételek  Újszentmargitán  (kéz­
               irat)  DMNA.  2022-82.
        GSERVENYÁK    László  1991.
               Adatok  a  vállaji  svábok  táplálkozási  szokásaihoz.  In:  Régió  és  kultúra.
               (Szerk.: ÚJVÁRY  Zoltán)  Db.  159-163.
        CSIHA  Éva
               Népi  táplálkozás  és eszközei  Kábán  (kézirat)  DMNA.  734-64.
        CSIHA  Margit
               Népi  ételek.  Hajdúböszörmény  (kézirat)  DMNA.  963-66.
        CSORBA   Ildikó
               A  szatmári  nép táplálkozása  (kézirat)  DMNA.  1793-78.
        DÁM  László  1968.
               A  kővé  vált  kenyér  hiedelme  Nagysárréten.  Ethn. LXXLX.  429-430.
        DÁM  László  1974.
               A  lakóház  tüzelőberendezése  a Nagy-Sárréten. In: Műveltség  és  Hagyomány
               X.  Db. 247-267.
        DÁM  László  1979.
               A  Sárrét  népi  építkezése. In: Hajdú-Bihar  népi  építészete.  (Szerk.:  SZŐLLÖ-
               SI  Gyula) Db. 235-266.
        DANKÓ   Imre  1977.
               Ételkonzerválás  Hajdúböszörményben  a századfordulón.  HMÉ HL 213-235.
        DANKÓ   Imre  1955.
               A  pusztatúrpásztói  tanyaközpont  élete.  Ethn. XVL  471-481.
                                                      L
        DIÓSZEGI  Lajos
               Népi  ételek,  táplálkozási  szokások,  konyha,  kamra,  cserépedények.  Hajdú­
               szovát  (kézirat)  DMNA.  1949-82.
        DOBROSSY   István  1969.
               Az  aszalás,  mint  konzerválási  mód  a  Zemplén  hegység  falvaiban.  Ethn.
               LXXX.  514-536.
        DOROGI   Márton  1978.
               A  csont,  a  szőr,  a  toll,  a  tojáshéj  és  a  trágya  felhasználása  a  Hajdúságban
               és  a  Nagykunságban.  Ethn. LXXXLX.  586-599.
        DÖMÖTÖR    Sándor  1960.
               Dunántúli  és alföldi  édes  lepények.  Ethn.  LXXI.  45-58.
        ÉBNER  Sándor  1925.
               A  Bodrogköz  lápi  községeinek  településföldrajzi  vázlata.  Föld  és Ember. V.
               65-103.
        ECSEDI  István  1935.
               A  debreceni  és  a  tiszántúli  magyar  ember  táplálkozása.  Db.
        ECSEDI  István  1931.
                                   I
               Gazdasági  evés. NNY, II.  1931. 254-255.
   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204