Page 198 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 198
BELLON Tibor 1974.
I
Szolnok megyei Néprajzi Atlasz. . Szolnok.
BENCSIK János 1973.
A gyűjtögető gazdálkodás emlékei a Tisza-mentén, a volt alsó-szabolcsi fal
vakban. HMÉ. . 11-126.
I
BENCSIK János 1974.
A tehéntejhez fűződő szokások Polgár községben. Múz. Kurír 4. 18-19.
BERECZKI Ibolya 1982.
Csépa népi táplálkozása. In: Csépa. Tanulmányok egy alföldi palóc kirajzás
népéletéből. (Szerk.: BAKÓ Ferenc) Eger. 178-226.
BERECZKI Ibolya 1981.
Népi táplálkozás a Tiszazugban. In: 10 éves a Tiszazug kutatása. (Szerk.:
SZABÓ László) Szolnok. 128-134.
BERECZKI Ibolya 1984.
Népi táplálkozás Szolnok megyében. Debrecen.
BÉL Mátyás 1984.
Magyarország népének élete 1730 táján. Bp.
BÉRES András 1986.
Pásztorkonyha, pásztorételek. Db.
BOGDÁN István 1973.
Régi magyar mesterségek. Bp.
BOLLA József 1939.
A népi konyhamesterség műszókincse Felsőgörzsönyben. Db.
BOROSS Marietta 1959.
Adatok a csányi felesdinnyések életmódjának és kultúrájának alakulásához.
Ethn. LXX. 606-610.
BORZSÁK Endre 1937.
Juhhús a népi táplálkozásban. Ethn. XLVTÍI. 199-202.
BŐDI Erzsébet 198 l/a
Növényi alapanyagú táplálékok. In: Néprajzi Tanulmányok a Zempléni
Hegyvidékről. (Szerk.: SZABADFALVI József) Miskolc. 147-160.
BŐDI Erzsébet 1981/b
1981/b Ethnocultural Connection betveen Hungarians, Slovaks and Poles as Ref
lected through a Popular Dish. In: Ethnographica et Folcloristica Carpatica
2. Műveltség és Hagyomány. (Red. UJVARY Zoltán) Db. 89-103.
BŐDI Erzsébet 1985.
A termelt javak feldolgozása és fogyasztása Bárándon. In: Báránd története
és néprajza. (Szerk.: BALASSA Iván) Báránd. 333-346.
BŐDI Erzsébet 1990.
Hagyományos ételek és étkezési szokások. In: Bakonszeg története és nép
rajza. (Szerk.: UJVÁRY Zoltán) Bakonszeg. 319-342.
BŐDI Erzsébet 1992.
Mindennapi ételek és ünnepi étkezési szokások Biharnagybajomban. In: Bi
harnagybajom története és néprajza. (Szerk.: UJVÁRY Zoltán) Debr. 477-
492.