Page 198 - A népi táplálkozás Hajdú-Bihar megyében a XX. század első felében
P. 198

BELLON   Tibor  1974.
                                             I
                 Szolnok  megyei  Néprajzi  Atlasz. .  Szolnok.
          BENCSIK  János  1973.
                 A  gyűjtögető  gazdálkodás  emlékei  a Tisza-mentén,  a volt  alsó-szabolcsi  fal­
                 vakban. HMÉ. . 11-126.
                              I
          BENCSIK  János  1974.
                 A  tehéntejhez  fűződő  szokások  Polgár  községben.  Múz. Kurír  4.  18-19.
          BERECZKI   Ibolya  1982.
                 Csépa  népi  táplálkozása.  In: Csépa.  Tanulmányok  egy  alföldi  palóc  kirajzás
                 népéletéből.  (Szerk.: BAKÓ  Ferenc)  Eger.  178-226.
          BERECZKI   Ibolya  1981.
                 Népi  táplálkozás  a  Tiszazugban.  In:  10  éves  a  Tiszazug  kutatása.  (Szerk.:
                 SZABÓ  László)  Szolnok.  128-134.
          BERECZKI   Ibolya  1984.
                 Népi  táplálkozás  Szolnok  megyében.  Debrecen.
          BÉL  Mátyás  1984.
                 Magyarország  népének  élete  1730  táján.  Bp.
          BÉRES  András  1986.
                 Pásztorkonyha,  pásztorételek.  Db.
          BOGDÁN    István  1973.
                 Régi  magyar  mesterségek. Bp.
          BOLLA   József  1939.
                 A  népi  konyhamesterség  műszókincse  Felsőgörzsönyben. Db.
          BOROSS Marietta  1959.
                 Adatok  a  csányi  felesdinnyések  életmódjának  és kultúrájának  alakulásához.
                 Ethn.  LXX. 606-610.
          BORZSÁK   Endre  1937.
                 Juhhús  a  népi  táplálkozásban.  Ethn. XLVTÍI.  199-202.
          BŐDI  Erzsébet  198 l/a
                 Növényi  alapanyagú  táplálékok.  In:  Néprajzi  Tanulmányok  a  Zempléni
                 Hegyvidékről.  (Szerk.: SZABADFALVI József)  Miskolc.  147-160.
          BŐDI  Erzsébet  1981/b
            1981/b  Ethnocultural Connection betveen  Hungarians, Slovaks and  Poles as  Ref­
                 lected  through  a Popular  Dish. In: Ethnographica  et  Folcloristica Carpatica
                 2.  Műveltség  és Hagyomány.  (Red. UJVARY  Zoltán)  Db. 89-103.
          BŐDI  Erzsébet  1985.
                 A  termelt  javak  feldolgozása  és fogyasztása  Bárándon.  In: Báránd  története
                 és  néprajza.  (Szerk.: BALASSA  Iván)  Báránd.  333-346.
          BŐDI  Erzsébet  1990.
                 Hagyományos  ételek  és étkezési  szokások.  In: Bakonszeg  története  és  nép­
                 rajza.  (Szerk.: UJVÁRY  Zoltán)  Bakonszeg.  319-342.
          BŐDI  Erzsébet  1992.
                 Mindennapi  ételek  és ünnepi  étkezési  szokások  Biharnagybajomban. In: Bi­
                 harnagybajom  története  és néprajza.  (Szerk.: UJVÁRY  Zoltán)  Debr.  477-
                 492.
   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203