Page 213 - Debrecen Képeskönyve
P. 213
Manapság egyre több gasztronó-
miai program várja a vendégeket
Deb recenben. Miután a Nagyerdő az
elmúlt években megszépült (új sta -
dion épült, és gyönyörű lett a Bé-
kás-tó vidéke is), még szívesebben
villamosozunk vagy sétálunk ki oda.
A parkerdei részen a borkarnevál, a
cseh sörök fesztiválja, a pálinka és
páros kolbász jegyében szervezett
ren dezvények, a főtéren többek kö-
zött mangalica- és pulykafi nomságo-
kat, töltött ételeket kínáló, kulturális
programokkal kiegészült események
kínálnak kellemes időtöltést a kuli-
náris élmények kedvelőinek.
A nemzetközi konyha különleges-
ségei mellett ismét megtalálhatjuk
a helyi fi nomságokat Debrecenben.
Ha vendégünk érkezik, vagy csak
egyszerűen arra támad kedvünk,
nem gond kitalálni, hova üljünk be
egy jó ebédre, vacsorára, egy délutáni
kávézásra, esti lazításra – hogy él-
vezzük az élet s az ételek ízeit.
Grillezett kacsamáj Töltike: ahogy itt szeretik Szénási Miklós Teraszokkal teli a Simonffy utca
Malacsütés: népszerűek voltak a lacikonyhák Halköz: szimpatikus sokféleség jellemzi a debreceni vendéglátást
208 209