Page 214 - Debrecen Képeskönyve
P. 214

Manapság egyre több gasztronó-
              miai program várja a vendégeket
              Deb  recenben. Miután a Nagyerdő az
              elmúlt években megszépült (új sta -
              dion épült, és gyönyörű lett a Bé-
              kás-tó vidéke is), még szívesebben
              villamosozunk vagy sétálunk ki oda.
              A parkerdei részen a borkarnevál, a
              cseh sörök fesztiválja, a pálinka és
              páros kolbász jegyében szervezett
              ren dezvények, a főtéren többek kö-
              zött mangalica- és pulykafi nomságo-
              kat, töltött ételeket kínáló, kulturális
              programokkal kiegészült események
              kínálnak kellemes időtöltést a kuli-
              náris élmények kedvelőinek.
                A nemzetközi konyha különleges-
              ségei mellett ismét megtalálhatjuk
              a helyi fi nomságokat Debrecenben.
              Ha vendégünk érkezik, vagy csak
              egyszerűen arra támad kedvünk,
              nem gond kitalálni, hova üljünk be
              egy jó ebédre, vacsorára, egy délutáni
              kávézásra, esti lazításra – hogy él-
              vezzük az élet s az ételek ízeit.


 Grillezett kacsamáj  Töltike: ahogy itt szeretik  Szénási Miklós          Teraszokkal teli a Simonffy utca


 Malacsütés: népszerűek voltak a lacikonyhák  Halköz: szimpatikus sokféleség jellemzi a debreceni vendéglátást


















































 208                                                                                                               209
   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219